Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

27. tammikuuta 2013

Let me introduce to you...

... Safira frá Alfahlid!

Lähdettiin tänään vähän kahdeksan jälkeen hakemaan traileria Mikkolasta, tarkoituksena traikun haun jälkeen ottaa suunta kohti Safin myyntitallia. Jossa siis kävimme Melexin ja Selssin omistajan kanssa pari viikkoa sitten maanantaina, ja tammahan myös omistaa kyseisen limemustan riimun, josta pistin kuvaa tänne.



Safi on parivuotias (s. 21.6.2011) Islanninhevostamma, joka siis on(/tulee, Hippos on hidas) puoliksi minun nimissäni. Ensimmäinen oma hevoseni! Fiilis on aika uskomaton :-) neljäntoistavuoden muiden hevosten hoitamisien jälkeen ja ratsastustunneilla käymisen jälkeen, sekä itsenäisen maastohurjastelujen jälkeen musta tuli hevosen omistaja!

  Ja ennenkuin joku tulee pätemään, että otit sitten ensimmäiseksi hevoseksesi parivuotiaan, kouluttamattoman varsan. Kyllä, juuri niin tein, eikä edes kaduta :-) uskon pärjääväni yhdessä tämän toisen omistajan kanssa, koska ympärillämme on niiin laaja hevosihmiskirjo, enkä pelkää kysyä apua, jos (ja kun) sitä tarvitsen.



Kymmenen maissa oltiin siis Safin entisellä tallilla, hoideltiin muodollisuudet ja pakattiin tamma autoon. Varsa meni koppiin toisella yrittämisellä (ekalla oli turhan jyrkkä käännös) ja matkusti hienosti, vaikka ihmiset kävivätkin välillä tankkaamassa heseruualla itseään. Tallin pihassa kun seisoskeltiin ja odoteltiin lähtöä, niin vähän kopista kuului heilumista, muuten ei mitään.
Valpperissa, eli Safin uudessa kodissa, oltiin joskus ööh kahdentoista maissa? Tamma pois kopista ja eikun vain ruunalaumaan!

Taluttaminen tarhalle sujui paremmin kuin hyvin, tamma ei hötkyillyt yhtään. Selssi tuli portille ravilla vastaan, ja Safi aloitti heti hörisemisen. Mukula äkkiä tarhaan ihmettelemään sonnilaumaa.



Aluksi kaikki olivat ihan okei asian kanssa, Melexikin sai tulla haistelemaan varsaa. Aika nopeasti Ässä otti tamman kuitenkin "omakseen" ja aloitti Melexin jahtaamisen, joka sitten jatkui koko sen ajan, mitä me laumaa seurattiin. Selssi oli tammasta ihan hurmiossa, ja Safi näytti paksulle sitten heti kaapin paikan, joka ei kyllä ponin paksuun kalloon uponnut. Monta kertaa Selssi sai monosta.



Ässän kanssa tamma tuli ihan loistavasti juttuun, ja jos Melex pääsi haisteluetäisyydelle, pisti vanhus varsan väistämään aika railakkaasti. Ja Ässä jahtasi Melexiä ja pappa pinkoi pakoon.

Safi vaikutti ottavan muuton tosi lunkisti, ei ollut yhtään hermostuneen oloinen, antoi tarhassa hyvin kiinni ja ihmiset saivat pallotella. Riimukin vaihdettiin pinkistä limemustaan :-)


Tästä lähdetään opettelemaan ohjasajoa, sekä hevosen omistajana oloa! :-)

7 kommenttia

  1. Onneksi olkoon tuoreelle hevosenomistajalle! :-)

    VastaaPoista
  2. kuinka paljon varsalla tällä hetkellä löytyy korkeutta? näyttää meinaan kovin pieneltä :)

    VastaaPoista
  3. Jessi, kiitos! :--)
    Ano, Safi on aboutiarallaa n. 140cm ehkä nyt. Kovin on hoikahko ja rimpula nuorukainen, niin näyttää vielä pienemmältä, kun oikeasti on :-D

    VastaaPoista
  4. Oi onnea ja ihanan näkönen poni ! :)

    VastaaPoista
  5. Korjataan tota Safin säkäarviota 120-130cm :--D ei se voi mitenkään olla 140cm, kun vertaa Selssiin joka on 100cm luokkaa. Joo, hallitsen nää arvioinnit!

    jessica, kiitän! (: Safi on :--)

    VastaaPoista
  6. rääpälee!!:D onnee perheenlisäyksestä!:)

    VastaaPoista
  7. Tuttu hevonen, meinaan kaveri omistaa nykyään ton Ässän :)

    VastaaPoista