Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

29. tammikuuta 2013

Safin tämänhetkiset varusteet

Koska Safilla ei ole vieä hirmuista kasaa varusteita ja tarvikkeita, ajattelin että kuvaan ne tänään, ja voin sitten 10 vuoden päästä kauhistella sitä tavaramerta, mikä luultavasti silloin on päässyt valloilleen.


Safilla on kolme loimea, kaikki saatiin mukaan myyjältä. Ponilta löytyy fleecevuorellinen sadeloimi, vohveliloimi ja fleeceloimi.
Kaikki kooltaan 125cm, hirmupieniä! Fleeceloimi on varmaan ihan upouusi, tai ei ainakaan montaa kertaa käytetty.


Varsalla on suitsina ravisuitset, jotka menevät vaihtoon heti, kun hevoskauppaan kerjetään. Kuolaimet ovat hirmupienet nivelet, nekin menevät vaihtoon, ekoiksi kuolaimiksi lapsonen saa varmaan jotkut omenanmakuiset kumikuolaimet.
Sitä en tiedä, paljonko tällä tullaan jatkossa kuolaimia käyttämään, mutta poni kyllä niihin totutetaan, kun kuitenkin käydään joissain pienissä kisoissa, jossa on kuolainpakko.













Suurensuuri harjavuori! Ja vain yksi oikean värinen harja. Ja sekin on kaviokoukku. Ajateltiin toisen omistajan kanssa rueta keräämään Safille omenan vihreetä, enkä löytänyt kaupoista muutakun omenan vihreän kaviokoukun.. Noo, näillä mennään!

















Väärän värinen harjakassikin! Oivoi...


Ylläolevassa kuvassa on mun rakkausriimu, joka mun oli pakko ostaa kun sen Agrissa näin. Siis aivan pakko. Aivan täydellisen värinen! Varsalle en kyllä ole tätä edes vielä sovittanut, mutta saa sitten odottaa niin kauan, että se on sopiva.


Saatiin myyjältä mukaan myös parit vaaleanpunaiset riimut ja -narut. Tuo blingbling riimu ja vaaleanpunainen pörröunelma -riimunaru ovat kyllä jotain niin kamalaa että voi apua :-D No, jos tuo riimu on joku hätävaran hätävara?

Eipä ponilla sitten vielä olekaan muita varusteita, paitsi yksi luultavasti liian iso juoksutusvyö, jonka unohdin kuvata. 

Safi ja lansu-uros Epe
 
Kävin tänään taluttamassa Safia tallin pihalla ekaa kertaa muuton jälkeen. Oli jo pimeää, ja pihassa on valoissa liiketunnistimet, joista olin varma, että Safi saa sätkyn ja kaikkoaa paikalta. Vaan ei, tamma katseli ympärilleen uteliaana, pysähtyi kun käskin ja lähti liikkeelle vasta luvan saatuaan. Ihan mahtava otus!
Safi sai myös tänään harjoitella kiinni olemista, pistin narua pari kertaa puun ympäri ja siinä pällisteltiin hetki, jonka jälkeen otin narun irti, ja annoin ponille palkaksi väkirehut. Joissa yritettiin uittaa kavioita kyllä aika reippaasti. Mutta ei poni välittänyt, vaikka ruokakeppu oli jaloissa mahan alla! Yritti tämä myös tänään uittaa kavioitaan isossa vesisaavissa, täytyy viedä tämä kesällä uimaan Selssin kanssa :-)

Mahtavan upea varsa! On se hiaaano :-)

6 kommenttia

  1. Häh, toi ihana vaaleenpunanen glitterriimu, mitä kamalaa siinä on ;) Ok, toi naru asia erikseen. Mutta kysy vaikka Vilmalta, jokaisella pienellä tyttöhepalla pitää olla tuollainen riimu. Tai kaksi, jos ovat eri väriä... Toi naru kyllä, ihan sairaan ponimaista. Onhan se söpö, kun otat Safista posekuvia! ;-)

    (Lime riimu näyttää kyllä kivalta Safilla, mutta odotas "muuan" vuosi, kun sulla on valkoinen heppa, sitten toi vpunainen riimu sopii ainakin kuin nenä päähän.;)

    VastaaPoista
  2. Jessi, voidaan pitää tuo riimu jonain ystävänpäivä -riimuna jollon otetaan jotain posetuskuvia :-D Vilmis voi saada tuon narun, toinen omistaja ehdotti, että pidän blogissa arvonnan ja voittaja saa tuon riimunarun :-D

    Luojan kiitos valkoiselle ponille sopii mikä väri vaan.. :D

    VastaaPoista
  3. Kumikuolain ? Meinaatko ny kuminiveltä.

    VastaaPoista
  4. Ano, joku kumine kuolain ny vaa ni hyvä o :-D

    VastaaPoista
  5. Hei se rakkausriimu oli K-maataloudesta! :D Ja jos jonmpikumpi noista vaalpun.sävyisistä naruista on ilman rakastavaa kotia niin olisin kiinnostunut ostamaan jos hinnasta päästään sopuun! ;)
    t: Anna ja Nasu

    VastaaPoista
  6. Anna, ainii tais ollakin! Joo kato menee nää maajussi kaupat jo iha sekasi :--D tuo paksumpi varmaan saa jäädä (se siedettävämmän näkönen ;), puhun huomenissa toiselle puoliskolle ton hirvityksen myynnistä :DDDD se on samanlainen mikä Mikkolassa on, Liinulla varmaan, kun se sai sen Bonukselta kun tuli kantavaks :D

    VastaaPoista