Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

24. helmikuuta 2013

Hevostäyteinen viikonloppu(kuvapläjäys)

Jep, sitä tämä viikonloppu ollut kyllä tosiaan.
Haettiin perjantaina Turun junailuasemalta minun toverikaveri Sonja ja tämän kaksi hurttaa (chihu Natsi ja seropi Epeli, aaivan ihania vuhveja <3), ja mentiin sitten heti perjantaina vastoin suunnitelmia käymään Mikkolassa, liikuttamassa Poni. Epeli yritti kovin saada Ponia leikkimään, joten päästettiin pojat sitten kentälle vapaaksi, vaikka mä kovin sanoin, että Poni menee päälle, jos vaan pääsee tarpeeksi likelle. Nojoo, ei se päässyt, kun Epeli pinkoi karkuun minkä kerkesi ja Poni yritti pysytellä perässä.


Hetken aikaa jätkät jaksoivat juosta peräkanaa, sitten Epeli pujahti langan ali turvaan, ja Poni pörhisteli aidan vieressä kuin jokin hienompikin poni.



Kun Epeli oli saanut purettua ylimääräiset energiat, kiikutettiin me Poni + Epeli + Natsi talliin, hoidettiin Poni ajokuntoon ja lähdettiin maastoon mopoilemaan. Mennessä Poni oli laiskaakin laiskempi, mutta kun käännyttiin kotiin, niin jo löytyi vauhtia, eikä haitannut yhtään, että tien keskellä oli vähän lunta! ;-) on se jännä.


Lenkin jälkeen kriiseiltiin vähän, että millä päästään tallilta pois, mutta saatiin lopulta kyyti kotiin, ei tarvinnut siis kävellä enää pimeässä metsässä susien keskellä.

Lauantaina mentiin aamupäivällä Valpperiin, ohjelmassa oli Safin ensimmäinen ohjasajokerta sekä Epelin väsyttäminen leikkimällä tallikoira-Epen kanssa, sekä ottamalla koira mukaan Melexin kärrylenkille.

Hoidettiin Safi kuntoon, ja kokeiltiin tamman uutta silatyynyä tälle, väri ainakin sopii kuin nakutettu! Ponille valjaat päälle ja eikun menoksi, minä kävelin perässä Melexin ohjat kädessä ja ponin toinen omistaja riimunnarun päässä Safin vieressä.



Ratti toimi suhtkoht hyvin, jarru ja paikallaan pysyminen oli taas niiin vai-ke-aaa että! Harjoitusta harjoitusta :--) sahattiin tallipihaa vain edestakaisin, ei edes suunniteltu että lähettäisiin tielle. Mitäs muuten tykkäätte, sopiiko tuon omenan/limenvihreä Safille? Mun silmään se ainakin näyttää kovinkin kivalta!

Tuo sen harja <3
Vakavien reenien jälkeen otettiin ponilta varusteet pois, vaihdettiin edustusriimu päähän ja mentiin tielle ottamaan muutamat rakennekuvat. Safille oli taas paikallaan seisominen niin vaikeaa, että parit kevättanssiliikkeet tamma näytti. Tosi kiva. Malttoi kyllä silloin tällöin seistä hetken paikallaan, mutta aika heikosti.

Safi 23.2.2013 - 1v 8kk 2pv
Pistettiin Safi tarhaan, ja päästettiin talon sisältä landseer uros Epe pihalle leikkimään Epelin kanssa, ja voi että! Epeli pinkoi ensin pihaa ympäri Epe perässä ja Epe vinkui kun jätkä menee niin kovaa karkuun, ja on niin ketterä, ettei toisella ole mitään osaa tai arpaa saada kiinni. Pian nuo kuitenkin pääsivät juoksemisvaiheen yli, ja rupesivat leikkimään. Oli jätkillä kivaa!

Varustettiin ja hoidettiin Sonjan kanssa Melex ajokuntoon, lukittiin Epe satulahuoneeseen ja Epeli meidän mukaamme ajolenkille, jossa koira saikin sitten juosta vapaana Melexin perässä, kun pappa pisti menemään. Oli kyllä kiva käydä ajamassa vanhusta pitkästä aikaa!

Käytiin vielä lauantai-iltana Mikkolassa tekemässä iltatalli kun olin sen luvannut tehdä, sekä ajamassa Poni. Mukana oli nyt meitin koira Mamma-Mamse-Bamse. Tehtiin 45min pituinen, paaljon ravia sisältävä urheilulenkki, Poni oli kyllä niiin mainio peli ajaa!

Tänään hienosti pommiin nukkumisen jälkeen heitettiin Sonja takaisin Turun junailuasemalle, ja mä menin siitä sitten suoraan vaihtovaatteiteni kanssa Mikkolaan siivoilemaan ja touhuilemaan Ponin kanssa. Käytiin tänään vähän rennompi lenkki kuin eilen, pituudeltaan 30min, joka sisälsi rentoa ravia ja kotiinpäin sitten vähän reippaampia laukka- tai ravipätkiä. Ja taas tulin ihan hirmuhyvälle mielelle kun tuon kanssa touhusin! Ilmakin oli niiin ihana, aurinko lämmitti mukavasti ja jalkojen päällä oli Ponin toppaloimi, niin ei tullut edes kylmä :-) Mahtiotus!

Suokkiruuna Popin omistaja keksi hienon idean - pistetään Popille kärryt perään ja Liinu käsihevoseksi! No, eikun Popille siis kärryt perään ja Liinu perään kävelemään.
Käveltiin kentällä pari kierrosta, että nähtiin miten Liinu tähän reagoi - tamma oli ihan lunkisti.


Päätettiin sitten lähteä hiljaiselle metsätielle kävelemään, joten Liinulle laitoin ketjun leuan ali, ihan varmuuden vuoksi, jos on erimielisyyksiä jarrutusmatkoista. Naruriimu tuli nyt vasta tätä kirjoittaessa mieleen, voisihan sitäkin kokeilla noilla kunnonkohotuslenkeillä.
Liinu ei ole pariin vuoteen päässyt käymään maastossa, joten mua kovin jännitti maastoon lähteminen, mutta homma sujui onneksi tosi kivasti! Tamma oli suht rento koko matkan, ja päätettiin olla uhkarohkeita ja ottaa pätkä raviakin. Sekin sujui paremmin kuin hyvin!


Oli kyllä mahtava nähdä Liinu rentona kun käveltiin kotiopäin, tamma roikotti turpaansa melkein maassa kiinni, ja maiskuttelikin välillä :-)

Kaikkien muiden kuvien paitsi kolmen alimmaisen © Sonja S. ja kolmen alimmaisen © Anna T., ethän kopioi, kiitos!

4 kommenttia

  1. Ei apua, kun Poni on ihan pörröinen :D ihana! Ja mustakin omenanvihreä sopii ihan täydellisesti Safille :)

    VastaaPoista
  2. jemina, Poni on joo kovin pörröinen :-D oottelen kovin et pääsisin jo klippailemaan sen. Kiva että jonkun muunkin kuin vain omistajien mielestä! :D

    VastaaPoista
  3. Safi kunnon karvanaama. :D Violetti ja vihree ainaki sopis/sopii !

    VastaaPoista
  4. Beeda, nii on :----D jännittää minkä värinen tuosta nyt täks kesäks oikein tulee. Violetti joo! Empä oo tullu ees aatelleeks :D

    VastaaPoista