Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

1. helmikuuta 2013

Safin koulutus starttaa!

Miten voikaan ihminen olla ylpeä yhdestä pienestä karvalapsesta.. :-)

Safin toisen omistajan kanssa käytiin tänään tossa seitsemän maissa tallilla vielä, tarkoituksena kokeilla Selssin valjaita varsalle. Otin häntäremmin pois kuviosta, eikä pistetty edes rintaremmiä. Safi oli täysin ok asian kanssa, että mahan ympäri kiristyy remeli ja selässä on painoa. Ei hötkyillyt yhtään! Käveltiin pihassa pieni lenkki, Epe-lansun riehumiset aiheuttivat vähän pään viskomista ja riehumisyrityksiä, muuten ei ollut minkäänlaisia ongelmia.
Ihmeteltiin me myös pihassa seisovaa autoakin, tosin Epe joka juoksenteli pihaa ympäri kiinnosti hurjasti enemmän. Eli paikallaan olevat autot on siis myös näköjään ok.

Me ei toisen puoliskon omistajan kanssa tiedetä yhtään, mihin kaikkeen tamma on totutettu, mitään suurempaa reaktiota valjaat eivät ainakaan saaneet aikaan, eikä myöskään loimittaminen. Sunnuntaina olisi tarkoitus lähteä maastoon kävelemään, Melex tulee tosiaan mukaan tuomaan turvaa varsulle. Ajateltiin, että pistetään Safille kävelyn ajaksi valjaat ja rintaremmi, häntäremmi saa vielä jäädä pois kuviosta. Pikkuhiljaa, pienillä askelilla siirrytään kohti ohjasajoa!

Tammaa on nyt harjailtu, pidetty kiinni ja taluteltu pihassa, kaikki on sujunut oikein hyvin tähän mennessä, ja Safi vaikuttaa todella fiksulta ikäisekseen! Pakko koputtaa puuta, ettei se nyt keksi rueta apinoimaan ihan hurjana.

Mitattiin muuten varsan säkäkorkeus, ja se on tällä hetkellä 134cm, tosin plusmiinus pari senttiä :-D oli mittanauha aluksi vähän jännä ja sitä yritettiin väistää, muttakun tamma sai sitä rauhassa haistella, niin sitten olikin jo ihan ok, että se siinä vieressä oli.

Safi ja Ässä 27.1.
Ässä on jo hiukan rauhoittunut Melexin jahtaamisen suhteen, pojat voivat olla jo vierekkäin katoksessa syömässä heinää, tosin jos Safi siihen tulee, niin Melex saa kyllä pikaiset lähtöpassit. Tänään koko pieni lauma oli portin läheisyydessä, Melexikin. Jos nuo tuosta vielä vähän rauhottuisivat, ettei pappa joudu kokoajan juoksemaan tarhaa ympäri. On se meno kyllä jo paljon rauhallisempaa, kun muutamat ensimmäiset päivät.

Huomenna olisi taas Liinun maastakäsittelytunti, harmittaa, kun ei keritty tekemään kotiläksyjä kuin vaan sen kerran.. Noh, ei voi mitään!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti