Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

18. maaliskuuta 2013

6. ohjasajokerta ja superhyvä fiilis!

Hevosten tarha on tällähetkellä täynnä risuja, kun siellä on menossa harvennus
Safin toinen omistaja tuli hakemaan minut viiden aikaan autokoulusta teoriatunnilta, kävin kotona vaihtamassa vaatteet ja painuttiin sitten Valpperiin. Kuvailin hevosia hetkisen tarhassa, nyt kun on vielä puoli kuuden jälkeen kivan valoisaa. Selssi ravaili ja laukkaili itsekseen tarhassa, kun Ässä oli viereisellä sänkkärillä rallittelemassa liinan päässä. Safikin innostui Selssin pörhellyksestä sen verran, että lähti laukkaamaan risukasojen halki Selssin luo.

Nuori ja vanha!
Melexillä ja Ässällä oli eilen ollut astetta reippaampi lenkki - Ässän ratsastaja oli tippunut ja Ässä oli lähtenyt kauheeta kiitoravia tilanteesta pois, joten Melex seurasi (luvalla) Ässää kärryt perässä pitkin kylänraittia. Melex ei suostunut kävelemään, ja Ässä ei antanut kiinni, joten kun joukkio pääsi takaisin talliin, oli Ässä hikinen ku saunasta tullut sika (ööööö?) ja Melexin jalat olivat tärisseet. Ruunat olivat kävelleet loppukäynnit vielä sitten toisella metsätiellä.
Onni onnettomuudessa, että kenellekkään ei käynyt mitenkään, ja kumpikin, Melex sekä Ässä olivat tänään täysin normaaleita. Melexin jalat olivat normaalit, ei yhtään lämpimät tai turvonneet, ja vanhus käveli normaalisti. Ruunanrupukka sai kyllä pitää toppatakin ja fleecehaalarin vielä päällänsä, eipähän tule yöllä kylmä, kun täällä on öisin kovastikin pakkasta.

Otettiin Safi tarhan ulkopuolelle ja varustettiin varsu, ja laitettiin Ässän omistaja kuvaamaan meidän touhuja pihalla.

© Marjut O.
Aluksi hömpöteltiin käynnissä pihaa ympäri narun päässä, jonka jälkeen itse juoksentelin Safin perässä, ja kohta me ravattiinkin (okei, Safi laukkasi) pihaa edestakaisin narun päässä. Tehtiin me tottakai pysähdyksiäkin ja harjoiteltiin kääntymistä, joka muuten onnistuu paremmin vasemmalle kuin oikealle.
Olin sitten niin uhkarohkea, että kun toinen omistajista päästi meidät irti, niin otettiin silloinkin ravia, ja sujui niiiin hyvin, että ei siinä voinut kuin hymyillä! Tuon varsan kanssa kun touhuaa, niin tulee väkisinkin hyvälle tuulelle.

© Marjut O.
Pistetään rajaus vaikka Selssin piikkiin.
Huomenna menen taas Valpperiin, tällä kertaa yksikseni. Jos vaikka lähtisi kävelemään varsan kanssa maastoon yksikseen :-)

2 kommenttia

  1. Rupesin katsomaan, että onpa Safi samaa sävyä kuin meidän Salkku ja kappas, nehän ovat melkein samanlaiset! :D

    VastaaPoista
  2. Marjut, teiän Salkku on vaan vähän tummempi ja selvämerkkisempi :D Safilla kun on noita vaaleita karvoja siellä sun täällä. Jos tuo kesäks vaalentuis! ;)

    VastaaPoista