Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

24. maaliskuuta 2013

Metsämäen mätsärit

Haettiin Safi eilen illalla Mikkolaan yökyläilemään, tamma matkusti taas hienosti Ponin kanssa (Poni oli siis seuraheppana), eikä Mikkolassakaan tullut mun siellä oloaikana mitään ongelmia toisten hevosten kanssa. Illalla kuitenkin Safi oli karannut pihattotarhasta (luultavasti syystä että pihatossa asuva vanhempi nf ruuna on ajanut tamman niin porttiin kiinni tms., että neiti on sitten mennyt yli), mutta tallin omistaja oli neidin pyydystänyt, ja pistänyt Safin ja Ponin viereiseen tarhaan yöksi. Ponit tottelevatkin nykyään nimiä Sahvi ja Pahvi ;-)

Aamulla itse menin Mikkolaan siinä yhdeksän maissa, hain hevoset sisälle ja aloitin niiden puunauksen. Safi ei ollut moksiskaan uudesta paikasta, vähän piti käytävällä päätä heitellä, mutta hyvällä omallatunnolla uskalsin tamman jättää käytävälle seisomaan, kun menin harjaamaan Ponia tallin toiselle puolelle. Mahti varsuli!
Traikku starttasi matkaan siinä vähän ennen kymmentä, ja Metsämäessä oltiin reippaasti ennen puolta 11, kun mätsärit siis alkoivat siinä 11 maissa. Kävin ilmoittamassa ponit, Poni kisaili numerolla 2 ja Safi numerolla 34.


Poni oli siis heti ensimmäisessä parissa, parina oli saman ikäinen shettistamma. Ruuna käyttäytyi paremmin kuin hyvin ikäisekseen, pari kertaa piti vähän säätää asentoa uusiksi, mutta muuten tapitti korvat tötteröllä hienosti paikoillaan. Ravaaminenkin onnistui hyvin, paitsi että kerran piti yrittää tehdä jotain kevättanssiliikkeitä.
Napattiin tälläkin kertaa sininen ruusuke, tuomari sanoi Ponia jakkihäräksi, kun tuli tuomaan ruusuketta. Ehdottoman tyytyväinen olen silti nuorukaisen käytökseen, niin kehässä, kuin kehän ulkopuolellakin!


Ponin arvostelu:
Symppiksen oloinen. Kiva pää. Pieni linjainen. Lyhyt runko. Hieno pitkä suojakarva. Luisu lautanen. Edessä pystykaviot. Käynti tahdikasta. Edestä vielä ahdasta. Ravi tahdikasta.

Ponin kehäilyn jälkeen pistettiin ponnyt takaisin traileriin, kun Safin ja Ponin välissä oli niiin monta hevosta. Käytiin siinä odotellessa Varikolla ihmettelemässä hevostavaroita, ja tankkaamassa itseemme vähän ruokaa.

Mua jännitti Safin kanssa kehässä olo ihan järjettömän paljon, vaikka se oli kehän ulkopuolella tosi fiksusti, jaksoi seistä paikoillaan vaikkei Poni ollut ihan lähellä, eikä riehunut kertaakaan! Mahtavaa siis :-)

Safi yllätti kuitenkin kaikki (kaikista eniten kuitenkin minut) käyttäytymällä kehässä kuin mallioppilas! Meidän parina oli saman ikäinen suokkitamma, joka oli niin nätti!

Ihana irvistys + olin just lähössä kävelemään, siksi asento :-D

Meidän varsu seisoi hienosti tuomarin edessä, pari - kolme kertaa lähti kävelemään, jolloin vain käänsin tamman ympäri ja uudestaan paikoilleen seisomaan. Tosiaan, näissä  mätsäreissä ei ollut kuolainpakkoa, joten meillä oli Safilla suitset alla, ja riimu siinä päällä, josta tammaa talutin.

Juoksuttaminenkin onnistui ihan kivasti, kuulemma pari askelta tuli tölttiä, mutta muuten ravasi tällä kertaa. Ilman riehumisia!! Voi että olin yhtä hymyä, kun tultiin kehästä pois, vaikkakin sinisen ruusukkeen kanssa. Tuomari sanoi ruusuketta tuodessaan, että antaa meidän vielä harjoitella. Sitä ruusuketta tärkeämpänä ehdottomasti pidin tuota tamman käytöstä, oli niiiin rauhallinen ja kuuliainen ja mitä vielä <3

 

Safin arvostelu:
Selvä rotu- ja tammaleima. Hienon värinen, kaunis pää. Vielä hieman kehittymätön. Hyvät mittasuhteet omaava varsa. Alas liittynyt, hyvän pituinen kaula. Hyvät jouhet. Hyvä luisu lautanen. Riittävä luusto jaloissa. Käynti tahdikasta, mutta maahan sidottua. Vielä ahtaat raviliikkeet. Ravi vielä voimaton.

Itse olen varsinkin Safin arvosteluun enemmän kuin tyytyväinen! On jännästi kadonnut tässä kuukauden aikana tamman vennot vuohiset ;-)

Kansliasta sai päivän mittaan lainata hevosten mittausjuttua, joten pakkohan ponit oli mitata. Safin korkeus oli tämän mittauksen mukaan 136cm ja Ponin 102cm. Safin tuloksen voinkin uskoa, mutta Ponin tulosta en kyllä sitten millään!
Meillä oli tosiaan Ponin kärrytkin mukana matkassa, mutta ei sitten jääty odottelemaan radan tyhjentymistä, mutta sovittiin omistajan kanssa, että käydään joku toinen päivä vähän rallittelemassa Ponin kanssa Metsämäessä.

Mahtava fiilis jäi kertakaikkiaan mätsäreistä! Safin käytös oli jotain niiiin mahtavaa, etten voi kehua tammaa tarpeeksi. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia mätsäreitä!

Kaikki postauksen kuvat © Katja H., suurkiitos! Ethän kopioi!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti