Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

25. syyskuuta 2013

Kani kärryillä

Viime valmennuksessa (viime viikon perjantaina?) pyysin meidän valmentajaa Kania ajamaan Ponnyn läpi, kun ei ollut toista valmennettavaa mukana.

Valkku tarttui tuumasta toimeen, ja ruuna kulki kyllä mukavan näköisesti!

Leena ajoi Ponin isolla pääty-ympyrällä, ja ruuna joutui kerrankin oikeasti kunnolla töihin. Poni kuulemma painaa oikealle ohjalle molempiin suuntiin, eli ponnyllä voisi olla jotain sanomista piikkien suhteen suussa. Täytyypi jossain kohtaa pyytää lekuria sinne vilkaisemaan!

Ollaan joka valmennuksessa naurettua Ponia, ja tätä toista valmennettavaa, joka on siis ori. Tammat menevät sisulla koko valmennuksen läpi, vaikka olisi päällä minkämoinen hiki, ja ruunat ja orit väsähtävät heti, kun pintaan tulee ihan pienikin hiki. Näin tälläkin kertaa! Heti (= suht nopeasti) kun Poni vähän hikistyi, alkoi laamaaminen. Yhtään tuo ei venkoillut ja vääntyillyt, toisin kuin minun kanssani.
Pienet on paineet huomiselle valmennukselle, kun nyt on nähnyt, että se oikeasti osaa kulkea.

Sain käskyn, että Poni pitää saada pois makaamasta oikean ohjan päältä, eikä haittaa, vaikka ruuna valuisikin alas eikä kulkisi peräänannossa, kunhan se on kevyt kädelle, ja liikkuu eteen omalla moottorilla.

Ostin Ponille Selssin vanhat ruskeat, melkein uudet suitset, eli nyt meillä on varusteet sävysävyyn! Vielä pitäisi saada kärryihin uutta maalipintaa päälle, asentaa se vetokarttu ja ostaa uudet valjaat. Tosin näillä nyt pärjätään vielä ihan mahtavasti, eli no panic!

Poni oli melkoisen väsynyt kunnon työskentelyn jälkeen ja kuvistakin huomaa, että kunnon hiki tuli pintaan! Ruuna pääsi vaahtokylpyyn valkun jälkeen, kun sunnuntaina oli mätsärit, ja ekaa kertaa pitkään aikaa ruuna vietti yönsä loimitettuna :-)

PS. ei ole kaikki samoja kuvia, vaikka samoilta näyttävätkin ;-)

Aiheeseen nyt liittymättä, Selssin lopetuspäivä on päätetty. Ruuna lähtee viimeiselle matkalleen ensi viikon torstaina (3.10). Hirmuisen kova ja iso ikävä poikaa tulee, mutta ainut ja oikea vaihtoehto tässä tilanteessa. Tuon hengissäpitäminen olisi niin väärin ponia itseään kohtaan.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti