Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

19. maaliskuuta 2017

Hyvin kulkee!

Minos meinaan kärryjensä edessä!

Eilen oli taas ajotreenit pienen tauon jälkeen heti aamutuimaan ja hyvin sujui! Otettiin harjoitukset tänään uudestaan, tosin nyt päätettiin jättää taluttaja pois. Meidän tallinomistaja on siis ennen ollut lähinnä mun henkisenä tukena liinan kanssa mukana, mutta nyt laitettiin riimuun vain lyhyt naru kiinni, jonka sai kätevästi kiinni silojen sekkikoukkuun.
Lähinnä siis edelleen tallinomistaja oli mun henkisenä tukena mukana, Minos on käyttäytynyt fiksusti koko ajokoulutuksen ajan! Kummasti sillä toisella ihmisellä on vaan vaikutus, vaikkei olisikaan narussa kiinni kuin parilla sormella.



Tallinomistaja otti kyseisen videopätkän pyynnöstäni, ja samalla tuli korkattua Minoksen eka ravipätkä ilman tukihenkilöä vieressä juoksemassa! Videon alkupäästä on leikattu pois parin sekunnin pätkä, kun Minos jäi paikoilleen pukittelemaan syystä X. Meillä on siis potkuremmi käytössä, ja Minos on sen hyväksynyt tosi hienosti. Herkkä ruuna kun on, ajateltiin että ruuna voisi ottaa siitäkin kipinää, ettei pääse pukittelemaan vapaasti. Näin ei kuitenkaan ole käynyt, ja tänäänkin parin pikkupukin jälkeen tilanne rauhoittui, ja päästiin jatkamaan matkaa ravissa ihan niin kuin olikin tarkoitus. 
Loppupäästä saksin myös sekunnin pätkän pois, kun Minos säikähti asiaa X, ja otti pienen sivuloikan. Meidän ravipätkät on kuitenkin olleet ylläolevan tapaisia, jossa ravi sujuu rauhassa ilman turhia hötkyilyjä.  

Muutamat kerrat kun saadaan tallinomistaja vielä mulle henkiseksi tueksi mukaan, niin eiköhän me jo ennen kesää lenkkeillä kahdestaan! Niin kivaa päästä taas pitkästä aikaa liikuttamaan omaa ponia, Ponin lähdöstä kun on jo jonnin aikaa. 
Minos on ollut tosi näppärä eskarilainen, etten voi kehua sitä tarpeeksi :-) sillä tulee automaattisesti ristiaskeleet käännöksissä, ja se kääntyy lähes paikoillaan. Ristiaskeleet tuli risteyksissä jo ihan ekalla kerralla, kun kärryt olivat perässä. 

Ostin kaveriltani Minokselle uudet ajokuolaimet, meillä on nyt käytössä kolmipala fullcheekit, jotka toimivat tosi hyvin! Suu on vaahdossa parinkymmenen metrin jälkeen ja ruuna tukeutuu kuolaimeen myös kivasti. Rattikin rupeaa pikkuhiljaa toimimaan jo mukavasti, ja kun omistaja vielä oppisi vähän hellittää ohjista, niin hyvä tästä tulee! Ennen fullcheekkiä meillä oli siis kuolaimena sweet iron kolmipala. 

Fatty Minis on taas nimensä veroinen, kun ruuna on kasvattanut ihan yhtäkkiä jostain hirmuisen heinämahan itselleen. Heinämaha lähtee kuitenkin helposti pois, kun saadaan kilometrejä alle ajaen! Onnea on riittävä ja maittava heinäruokinta! 

3 kommenttia

  1. Hienosti menee! Täällä ilmoittautuu toinen, kuka tarvitsee sen henkisen tuen, vaikkei se avustaja mitään pystyisi tekemäänkään, esim silloin, kun ei ole edes narua kiinni varsassa :)
    Toivottavasti mekin päästäisiin kohta jatkamaan ajohommia, kun jäät ovat alkaneet sen verran sulaa, että uskaltautuu kengättömän otuksen kanssa pihasta pois.

    VastaaPoista
  2. Jep, ei siinä naruton avustaja paljon voi mitään tehdä jos poni päättää poistua paikalta.. :D mutta se henkinen tuki itelle on ihan valtavan suuri juttu!
    Toivottavasti teiltäkin lähtisi jäät reippaasti pois ja saisit henkistä tukea paikalle! Hyvin on teilläkin ajohommat lähteneet alkuun :)

    VastaaPoista
  3. Teillä etenee homma kivasti! :)
    Toi henkinen tuki on oikeesti suuri apu. Keke ainaki aistii heti mun jännityksen, mutta tukihenkilöstä ku saa itsevarmuutta nii ei ponikaan hötkyile turhia.

    VastaaPoista