Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

18. syyskuuta 2017

Raviradalla hölkällä


Laihiskuurilainen Minos 3v pääsi tänään ekaa kertaa raviradalle ravailemaan! Viime vuonna oltiin Turun Metsämäen keskellä olevalla nurmella näyttelyssä, ja sitä edeltävänä parkkipaikalla myöskin näyttelyissä. Paikkana siis periaatteessa tuttu, mutta omistajaa jännitti sen verran ennakkoon, että kärryille pyysin suosiolla osaavan kuskin. Minoskin sai hyvän ensivaikutelman radasta, kun kyydissä istui kuski joka tietää mitä tekee.
Minoksellahan ei siis ole ravioikeuksia, joten raveissa se ei koskaan tule kilpaa juoksemaan, mutta mukavaa ja erilaista hommaa tämä on! Kivaa vaihtelua niin ponille kuin omistajallekin.



Yksi pikkupukki nähtiin heti radalle mennessä, ja myötäpäivään kulkiessa Minos heitti etusuoralla uukkarin, tai yritti ainakin kovin. Pikkuruuna oli sitä mieltä, ettei nyt YKSIN voi tonne kaukasuuteen ravata, ei vaan pieni poni ymmärtänyt, että sieltä pääsee ympäri :-D seuraavat kierrokset menikin sitten ihan ongelmitta, ja jopa niin rennosti, että kuski uskalsi ottaa ohjat yhteen käteen ja napata videonpätkää! Ei siis mikään hurja peli ollenkaan!



Hienosti Minos jaksoi mennä ravilla ja välillä myös pätkiä (pyynnöstä) laukalla 3,6 kilometrin verran. Just passeli määrä ekalla kerralla, varmaan olisi vielä kierros tai pari mennyt, mutta mitä sitä nyt turhaan kaikkia mehuja viemään. Menee muuten maku koko touhusta ponilla!
Ei me normaalisti kotonakaan heitetä kuin noin 4km lenkkejä, nuori poni kun on vielä kyseessä.


Minokselta ei löydy minkäänlaista kilpailupäätä, joten sinänsä ravikilpailuoikeudettomuus ei haittaa :-D vauhti ei päätä huimannut, mutta kuskin mielestä ei kuitenkaan ihan mahdoton poni ollut kärryjen edessä, vauhdinkaan puolesta! Tämä(kin) ruuna tuppaa olemaan vaan sellainen, ettei viittis mitään ylimäärästä tehdä. Kyllä sitä vauhtia tulee sieltä iän myötä lisää, uskoisin.

Hauskaa vaihtelua, ja varmasti mennään vielä monen montaa kertaa radalle hölkkäilemään!

1 kommentti